Nagymágocsi Irodalmi Kör
Helyi irodalomkedvelők alakították ezt a kört 2009-ben. Meghatározott időközönként találkozókat tartanak, és részt vesznek a Költészet és a Kultúra Napjának szervezésében, valamint egy-egy ünnepséghez kapcsolódva irodalmi műsorral lépnek fel. Havonta egy alkalommal tartják összejöveteleiket, ahol beszélgetnek, kedvenc műveikből felolvasnak, vagy egy adott témához kapcsolódóan keresnek és olvasnak fel részleteket, verseket.

 

Vezetőjük: Szabóné Márfi Ildikó

Mozgáskorlátozottak Egyesülete

A helyi csoport 1996 óta működik. Céljuk a nagymágocsi és a környező településeken élő mozgásukban korlátozott sorstársaik életminőségének javítása. Csoportgyűléseiket minden hónap első hétfőjén tartják a művelődési házban. Aki úgy érzi, hogy köztük a helye, keresse őket a fogadó órákon, és csatlakozzon hozzájuk.

 

Vezető: Vass Attila

 

Adószám: 19746896-1-06

Kemény Dákó Biliárd Klub

A klub több éves múltra tekint vissza. Húsz éve biliárdozik együtt egy 15-20 főből álló kis csapat. 2008-tól szervezett keretek között, bejegyzett szervezetként működünk.

 

A klub céljai:

 • aktív biliárdsport
 • élet és a hozzá kapcsolódó szabadidős programok szervezése
 • bajnoksági pontszerző és egyéb helyi és országos bábus biliárd versenyek szervezése, ill. a tagok részvételének ösztönzése, támogatása
 • biliárdoktatás és utánpótlás nevelés
 • „magyar biliárd” játékok népszerűsítése

 

A csapat részt vett a Magyar Biliárd Országos Bajnokságának első osztályában, jó eredményekkel. A klub minden évben 2-3 fővel képviselteti magát a Békéscsabán megrendezett Soproni Kupában, melyen minden évben az ország egész területéről 160 fő képviselteti magát, és itt az egyik tagunk bekerült a legjobb 16 játékos közé. Részt veszünk még ezek mellett a Magyar Bábus Biliárd Egyesület által kiírt pontszerző versenyeken is.

 

Vezető: Lévai Tibor

 

Adószám: 18017977-1-06

Nagymágocsi BUDO SE

Nagymágocson 1999. április hónapban szervezett először aikido edzéseket a Nagymágocsi Általános Iskolában felnőttek, majd szeptembertől gyermekek részére.

 

A kezdeti nagy érdeklődésre való tekintettel 2000. év végén megalakult a Nagymágocsi Budo Sportegyesület. Edzéseink 1999-től folyamatosan, heti rendszerességgel kerülnek megtartásra. Az edzéseken résztvevő személyek a Magyar Aikido és Kúltúra Szakszövetségnek (MAKSZ) tagjai, melynek keretében megrendezésre kerülő övvizsgákon adhatnak számot a megszerzett tudásukról.

 

Ebben a harcművészeti stílusban nem szerveznek versenyeket, mivel ez a sport kifejezetten önvédelemről szól, ezért a nálunk tanuló gyerekeket a Csongrád megyei iskolák tanulói számára megrendezésre kerülő grundbirkózó és Budo versenyeken szoktuk nevezni. Ezek a versenyek évente 3-5 alkalommal kerülnek megrendezésre. Ezeken a versenyeken az általunk indított gyerekek minden esetben az 1-4. helyezés valamelyikét szerzik meg. Tanulóink eddigi legrangosabb eredménye a Kecskeméten megrendezett Országos Budo Gálán született, ahonnét két bronzéremmel térhettek haza.

 

Az edzések mellett 2000 júliusától kezdve a tanulók részére nyári edzőtábort szervezünk, mely a mai napra országos méretűvé nőtte ki magát.

 

A nyári táborban a helyi és a környékbeli településeken élő gyerekeken kívül Szentes, Csongrád, Hódmezővásárhely, Szeged, Makó, Baja, Székesfehérvár, Ajka, Karcag és Budapest edzőtermeiből is jönnek hozzánk edzeni. Az edzőtáborok 60-80 fő részvételével szoktak zajlani. Egyesületünk költségeit a Csongrád Megyei Önkormányzattól, és alapítványoktól nyert pályázati pénzből fedezzük.

 

Vezető: Hegedűs László

Nagymágocs Nagyközségi Sportegyesület

A sportegyesület 1928-ban alakult. A csapat színei sötétpiros és sötétkék. Labdarúgócsapatunk hosszú évekig a megyei III: osztályban játszott. Néhány éve feljutottak a megyei II. osztályba. Jelenleg megyei I. osztályban játszanak.

 

Fokozott figyelmet fordítanak az utánpótlás nevelésre. Néhány éve megújult a sportöltöző, évről évre szépítik a sportpályát, kényelmesebbé, szebbé teszik azt a játékosok és szurkolóik számára.

 

A szervezet több támogató együttes segítségével létezik, magánszemélyek, vállalkozások, és az önkormányzat jelentős támogatást nyújtanak a működéshez. 2002-ben Verasztó István vette át a Sportegyesület irányítását Megye III. osztályban. Azóta Megye I. osztályba jutott a csapat. 2009/2010-es bajnokságban a 7. helyen végeztek.

 

A játékos állomány oly mértékben változott, hogy minden játékos valamely szülője nagymágocsi kötődésű.

 

Csapataink:

– Mini csapat, amely torna rendszerben játszik a bajnokságban 6-10 éves korig

– Előkészítő/Serdülő

– Ifjúsági csapat

– Felnőtt csapat

Az egyesületnek 98 játékosa van. A csapat irányítása társadalmi munkában folyik. Akik szívükön viselik a csapat sorsát, és társadalmi munkában mindent megtesznek a csapatért:

 

– Györgyi István, edző

– Plenter Ferenc, ifi csapat edzője

– Gila László, előkészítő/mini csapat edzője

– Pintér Tamás, elnökségi tag

– Mészáros Jenő, elnökségi tag

– Verasztó István, elnök.

 

Tömegsport rendezvényeink: Kispályás labdarúgás /pl.: Lucz Ferenc emléktorna, Pünkösdi kupa, télen terem bajnokság/ Nyáron, az iskolai szünetben évek óta megrendezésre kerül a Nagymágocsi Focitábor. Néhány nap sátorozás a község sportpályáján, szülői segítséggel, sok programmal – strandolás, íjászat, motorozás (Székkutasi Veterán Motorosok közreműködésével), palacsintaevő verseny, kincskeresés. A táborban 70-80 gyermek vesz részt minden évben.

 

Vezető: Verasztó István

 

Adószám: 19983642-1-06

Nagymágocsi Önkéntes Tűzoltók Egyesülete

1989 óta működnek önkéntes tűzoltók településünkön. Minden évben megtesznek mindent a tűzvédelem érdekében közösségünk javára. Az önkéntes tűzoltók aktívan részt vesznek közösségünk életében. Csak az idei, 2011-es évben, részt vettek egy a Szentesi Önkormányzati Tűzoltóság által kiírt versenyen nagymágocsi iskolásokból álló csapattal. Felkészítették a nagymágocsi diákokat és nagyon szép szerepléssel II. helyezést értek el.

 

A júniusi kastély tavon tartott „Vizes napon” egész délelőtt motorcsónakkal fuvarozták a gyerekeket, valamint a XIX. Nagymágocsi Falunapok rendezvényen is részt vállaltak a vetélkedőben. A feladatukat, hivatásukat is maradéktalanul ellátják, télen a belvízvédelemnél, nemrégiben pedig egy háztűznél, a hivatásos tűzoltókkal vállvetve bizonyították rátermettségüket, és bátorságukat. Terveik között szerepel a későbbiekben pályázatok útján felszerelésük bővítése, szertár felújítása, egyenruhák vásárlása. Szeretnének egy hatékonyabb elérhetőségi rendszert kiépíteni, amellyel még tovább rövidíthető lenne kiérkezési idő.

 

Tagok létszáma: 26 fő

Vezető: Halál Dominik

e-mail: nagymagocsote@googlemail.com

Majorette

A Desperado Majorette csoport 2009 áprilisában alakult Nagymágocs településen. 2011 februárjában a csoport átalakult és Nagymágocsi Majorette néven folytatja tevékenységét. Jelenlegi összlétszámunk kb. 43 fő, melynek tagjait képezik környező települések táncosai is. Ovis, cadet és junior csapatainkkal ez idő leforgása alatt számos rendezvényen vagyunk túl és szép eredményeket tudhatunk magunk mögött. 2009-ben Árpádhalmán a fogathajtó napokon debütált a junior csapat. Év végén az évadzárón mindhárom korcsoport bemutathatta a mindössze 3 hónap alatt tanult lépéseket, botforgatásokat. 2009 nyarán a nagymágocsi falunap nagy sikerű résztvevői voltunk, majd amikor ismét elkezdődött a tanév, felléptünk az óvodás és iskolás bálokon is. Az év utolsó rendezvényén a község karácsonyi ünnepségén is részt vettünk. A mazsorett lányok lelkes, kitartó és szorgalmas munkájának köszönhetően nagy léptekben sajátítják el a majorette és a botforgatás minden elemét. Nagy öröm számunkra, hogy 2010. március 22-én a cadet és junior csapat meghívást kapott “Közkincs napok a Szentesi kistérségben” rendezvénysorozat záró fellépésére, ahol színvonalas produkciónkkal Nagymágocsot képviselhették hatalmas sikerrel. Számos környező település rendezvényein (majálisokon, falunapokon) vagyunk rendszeres fellépők. A Nagymágocsi Majorette-et 2010-től beléptettem a Magyar Majorette Szövetség tagszervezetei közé, mely tagság alapfeltétele a Magyar Majorette Bajnokságra való nevezéshez. A tagsággal a Nagymágocsi Majorette bekerült a Magyarországon hivatalosan nyilvántartott majorette csoportok sorai közé. Május végén meghívást kaptunk a Magyar Majorette Bajnokságra, melyen 32 fővel vettünk részt.  A lányok számára ez az első és igazán nagy megmérettetés volt, melyen nagyon szépen helyt is álltak. Acadet mini formáció nem várt  eredményt hozott: a 7 lány országos ezüst minősítést szerzett, a zsűri által adott pontok alapján pedig elérte a magas Eb- kvalifikációs ponthatárt. Így 2010. augusztus 27-29-én a Majorette Európa bajnokságon Csehországban képviselhették Nagymágocsot és Magyarországot, ahol Európa bajnoki 11. helyet szereztek. 2010. július 5-7-én három napos edzőtábort szerveztünk Nagymágocson, mivel 2010. július 10-én újabb versenyre kaptunk meghívást, ahová a nyári időszak ellenére is felkészülten kellett kiállnunk. Az idén második alkalommal megrendezett országos és nemzetközi hajdúszoboszlói mazsorett versenyen már 4 dobogós helyezést szereztünk. A cadet mini formáció egy második országos ezüst minősítést szerzett, cadet korcsoportsolo kategóriában III. helyezett, cadetkorcsoport duo kategóriában III. helyezett lett Nagymágocs. A seniorok is szép eredményekkel zárták a versenyt: duo produkciójuk országos III. helyezést ért el. 2011. július 10-én részt vett csoportunk a hajdúszoboszlói mazsorett versenyen.

 

Hajdúszoboszlón elért eredményeink:

 • Ovis csapat – 3. hely
 • Cadetsolo-  3. hely (Oprea Brigitta)
 • Cadetsolo – 7. hely (Kalapos Kamilla)
 • Cadetduo-  6. hely (Osztás Roberta – Kiss Alexandra)
 • Cadetduo – 3. hely (Kalapos Kamilla – Plenter Izabell)
 • Cadet mini formáció – 5. hely
 • Cadet csapat menettánc 4. hely
 • Cadet csapat színpadi 4. hely

 

Összetett helyezés: 4. hely

 • Junior solo – 7. hely (Lucz Lolita)
 • Junior duo – 1. hely -(Lucz Lolita – Labádi Adél)
 • Junior duo – 3. hely (Köteles Adél – Bálint Fanni)
 • Junior mini formáció – 5. hely
 • Junior csapat menettánc 1. hely
 • Junior csapat színpadi – 2. hely

 

Összetett helyezés: Ezüst minősítés

 • Seniorsolo – 11. hely (Bandula Ágnes)
 • Seniorduo – 11. hely (Bandula Ágnes – Simondán Beatrix)

 

Művészeti vezető: Szabó Ferenc

Napraforgó Citerazenekar és Nefelejcs Népdalkör

A dalkör 1993. február 9-én alakult 11 taggal, azzal a céllal, hogy összegyűjtse, megőrizze és továbbadja a már-már feledésbe merülő népdalokat. Azokat a szépen csengő igazi kincseket, melyeket egykoron – örömükben, bánatukban – a nagyszülők, az édes szülők énekeltek. A dalaik többsége az alföldi parasztemberek nótája volt valaha. Rendszeres szereplői a helyi rendezvényeknek, de gyakran fellépnek környező településeken is ünnepi rendezvényeken.

 

A dalkör évek óta szoros kapcsolatot tart fenn a környező települések népdalköreivel. így a székkutasi, hódmezővásárhelyi, derekegyházi, fábiánsebestyéni, eperjesi, nagyszénási, orosházi, szerbiai Kispiac dalköreivel. Rádiófelvétel, sok emléklap, oklevél jelzi munkájukat. Országos népzenei minősítő versenyen Arany Páva-díjjal több alkalommal ismerték el előadásukat. A citerazenekar 1999-ben alakult.

 

A népdalkör és a citerazenekar gyakran lép együtt színpadra. Helyi és környező települések rendezvényei mellett bemutatkoztak már az ország számos pontján. Az évek során sok szép elismerést kapott a dalkör és a citerazenekar. Országos népzenei minősítő versenyen arany oklevelet és Arany Páva-díjjal több alkalommal érdemeltek ki előadásukkal. Méltán lehet rájuk büszke az egész falu.

 

Népdalkör vezetője: Dóczi Jusztina

 

Citerazenekar vezetője: Mélykútiné Németh Kornélia

Klub 99’ Baráti Társaság

A Klub 99’ Baráti Társaság 1999-ben szerveződött. Az első találkozó óta rendszeresek a társaság összejöveteli. Tíz évvel ezelőtt régi alapokra építve, de egy új közösség alakult ki, melyet a közösséghez tartozás igénye tart fenn. Jelenlegi tagjait 20 család alkotja, akik munka után a megérdemelt pihenést aktívan szeretnék eltölteni.

 

A Klub 99’ célja, hogy – elsősorban tagjainak, lehetőség szerint a falu közösségének – művelődési és szórakozási lehetőséget biztosítson. Tevékenységüket a tagok által fizetett tagdíjakból finanszírozzák. Falubeli közösségi rendezvényeken aktívan részt vállalnak. Több, saját műsorral tarkított klub találkozót, rendezvényt szerveztek az elmúlt években.

 

Összejöveteleiket nem rendszeresen, de általában havi gyakorisággal tartják. Minden évben közös kiránduláson vesz részt a csapatból mindenki, aki szeret kirándulni és tartalmasan, jó társaságban szereti eltölteni az idejét. Minden évben a Klub 99’ tagjai szervezik meg a Mikulás házhoz megy akciót, amikor is lovas kocsival járja körbe a falut a Mikulás, krampuszokkal, ajándékokkal megpakolva, hogy örömet szerezzen minden jó gyereknek! A klub nyitott, bárki bármikor csatlakozhat hozzájuk, aki úgy érzi, ebben a társaságban jól érzi magát.

 

Vezető: Tóthné Rostás Ágnes

Nagymágocsi fiatalok közhasznú egyesülete

2010 őszén egy tucatnyi fiatal elhatározásából született meg a NAFI. Nagymágocson eddig a fiatalok hivatalos összefogása hiánycikk volt.

 

Szerepet, feladatot vállaltak eddig is, de egy egyesület létrehozásával pályázatok, rendezvények szervezése előtt nyílt meg az út. 2011 februárjában alakult meg hivatalosan az egyesület. Az első üléseket már novemberben megtartottuk, hogy minél előbb beléphessünk a falu életébe. Amit meg is tettünk az Adventi gyertyagyújtás formájában. Szeretnénk hozzáadni a már meglévő rendezvényekhez újakat.

 

Szeretnénk egy olvasztó- tégelyévé válni a helyi fiataloknak. A gondolat, ami elindította a kezdeményezést az volt, hogy a fiatal felnőtt korosztálynak nincs helyi csoportja, ami összefogja őket. Pedig ez feltétlenül szükséges, ha azt szeretnénk, hogy a fiatalok itt maradjanak. Ahhoz, hogy maradjunk, nagyban hozzájárul egy olyan szervezet, ami közösséggé kovácsolja a különálló kisebb csapatokat, egyéneket. Ha jó a közérzetünk, megtaláljuk az általunk fontosnak vélt kikapcsolódási, szórakozási lehetőségeket helyben, akkor az sem számít annyira, hogy városon tudunk csak elhelyezkedni. Hiszen akkor lesz miért sietni haza. Mert itt ismernek, itt érzem jól magam, itt vannak azok, akik fontosak nekem, és akiknek én is fontos vagyok. Szerveződésünk, hasonlóan a többi civil szervezethez, nem öncélú, akkor nem is lehetne tovább építeni, bővíteni.

 

Szeretnénk, ha az általunk kezdeményezett dolgokhoz minél többen csatlakoznának, bizonyos témákban korra való tekintet nélkül. Ilyen például a szelektív hulladékgyűjtés, amit ezúton is népszerűsítünk, hiszen környezetünk szempontjából egy fontos kérdés. Fiatalok, akik tenni akarnak Nagymágocs községért, önmagukért és környezetükért, részt vállalni minden olyan feladatban, programban és rendezvényben, amely kulturális, közösségépítő, ismeretterjesztő, környezetvédelmi, szabadidős vagy szórakoztató célokat szolgál.

 

Ennek szellemében várunk minden olyan fiatalt, fiatal családost, aki tenni szeretne Nagymágocsért, önmagáért, ki szeretni mozdulni a hétköznapok malmából és részesévé válni egy reméljük hosszú távú alkotó folyamatnak.

 

www.nafi.hupont.hu

Vezető: Magyar Zita

Adószám: 18202616-1-06nafi

e-mail: zita.magyar.nm@gmail.com

Nagymágocsi Lovas Sportegyesület

A Nagymágocsi Lovas Sportegyesületet 1999. július 1-jén alapította meg 12 fő. Az egyesület  minél szélesebb körű társadalmi együttműködésre törekedve, elsősorban a következő tevékenységekre alapozva végzi munkáját: – a lótenyésztéssel, a lovassporttal kapcsolatos ismeretek terjesztése – lovassport- rendezvények szervezése, gyakorlásának lehetővé tétele, ill. elősegítése – a község hírnevének öregbítése – községi közösségi rendezvényeken való részvétel. Az egyesületünknek jelenleg 37 tagja van. 

 

Elnökség:

 • Harmati Albert – elnök: 30/9436740
 • Kapocsi János – titkár
 • Ifj. Juhász István – gazdasági felelős

 

Ellenőrző bizottság:

 • Blázsik János – tag
 • Zalai Béla – tag
 • Török Ferenc – elnök

 

2009 óta az egyesület a derekegyházi, az árpádhalmi polgármesteri hivatalokkal közösen, ezen községekben is szervez lovas napokat. Az egyesület tagjai fogathajtó versenyeken vesznek részt B és C kategóriában.  

 

Vezető: Harmati Albert

 

Adószám: 18464836-1-06

Nagymágocsi Nyugdíjas Klub

Községünkben a nyugdíjasklub 1969-ben alakult Takács András és Sáfrány Józsefné vezetésével és az akkori művelődési ház vezetőinek támogatásával. Noha a tagok és a vezetőség cserélődött az esztendők alatt, a klub folyamatosan működött.

 

Vezetőik voltak: Vámos Mihály, Bodnár János és Tornyi Károlyné, Juhász Istvánné. 2016-ban Pinka Judit vette át a vezetést és azóta egyengeti a klub életét, melynek jelenleg 32 tagot számlálnak. A klub aktívan bekapcsolódik a község életébe, részt vesznek községi ünnepségeken, mindenféle társadalmi munkában szívesen segítenek. Rájuk mindig lehet számítani. Az évek során hagyománnyá váltak különböző ünnepeik, melyeket együtt töltenek: ilyen a nőnap, anyák napja, szüreti bál, karácsony.

 

Félévente közösen ünneplik a születés- és névnapokat, ahol az ünnepelteknek ajándékokkal kedveskednek. Szorosan tartják a kapcsolatot a környező települések és a testvértelepülések nyugdíjas klubjaival. Nagyon sok szép és élményekben gazdag kiránduláson vesznek részt minden évben.  

 

Vezető: Pinka Judit

 

Adószám: 18477890-1-06

Nagymágocsi Horgász Egyesület

2010-ben 65 fős tagsággal megalakult a Nagymágocsi Horgász Egyesület azzal a céllal, hogy megteremtsék a lehetőségét annak, hogy a horgászni vágyó emberek itt helyben is kulturált körülmények között hódolhassanak szenvedélyüknek, a horgászatnak.

 

Az akkori önkormányzat támogatásának és a tagok társadalmi munkájának segítségével a csónakázó tóból rövid idő alatt teremtettek egy szép horgásztavat.

 

A tóban levő jelenlegi halállomány több fajtából áll. Van benne ponty, amur és kárász. Természetesen szeretnénk minél több halat a tavunkba telepíteni, ezt a tó méretei és más adottságai is lehetővé tennék, de anyagi forrásaink behatárolják lehetőségeinket. A jelenlegi halállomány is teljes mértékben biztosítja annak a lehetőségét, hogy a tavon horgászó tagjaink egy kis horgászszerencsével tele szákkal és kellemes élményekkel gazdagodhassanak egy-egy horgászat alkalmával. Nekünk, nagymágocsi horgászoknak nem csak a saját szórakoztatásunk a célunk, hanem példát szeretnénk mutatni mindenki számára abból, hogy a közösségi összefogás milyen eredmények elérésére képes, mint ahogy volt már példa erre ebben a faluban.

 

Várjuk a már meglévő és leendő tagtársainkat is!

 

Vezető: Nagy Roland

 

Adószám: 18202230-1-06

Polgárőrség

A polgárőrségek kialakulása Az 1990-es évek elején a jelentős gazdasági és társadalmi átalakulásnak sok és egyben káros következményeképpen elszaporodtak az addig csak külföldi híradásokból ismert bűncselekmények. A bűnözők felbátorodtak, és ez a lakosságból kiváltotta az önvédelmi ellenreakciót, látva a rendőrség időnkénti megtorpanását, saját maga is próbálta megvédeni lakóközösségét. 1991-ben ilyen előzmények után megalakult az Országos Polgárőr Szövetség, melynek tagjai a megyei szövetségek és a rangsorban utoljára, a településeken szolgálatot teljesítő egyesületek.

 

Így alakult meg 1999-ben a Nagymágocsi Polgárőr Egyesület is. Egyesületünknek jelenlegi taglétszáma 30 fő, mely szám soha nem állandó, jelenleg is várjuk minden, a községért és lakóiért tenni akaró fiatal jelentkezését. A polgárőr szolgálatban közfeladatot ellátó személynek minősül, rendelkezik Polgárőr Alapismereti képzéssel és érvényes vizsgával, szolgálatban szolgálati formaruhával vagy mellénnyel, igazolvánnyal, jelvénnyel.

 

Az egyesületet 3 fős vezetőség irányítja, és tagjaink nagy odaadással végzik munkájukat, legyen szó éjszakai járőrözésről, postások kísérése nyugdíjfizetéskor, rendezvények biztosítása, idős eltűnt személyek felkutatása, rendőrökkel közös szolgálat ellátása, környezetvédelem, illegális szemétlerakók felderítése, bűnmegelőzés közterületi jelenléttel, Halottak napi temető- és járműőrzés, idős tanyai lakosok látogatása. Szolgálatunkat társadalmi munkában látjuk el.  

 

Fő támogatóink:

 • Nagymágocs Nagyközség Önkormányzata
 • Horváth Gyula
 • Csongrád Megyei Önkormányzat Polgárőrségeknek kiírt pályázata
 • Nemzeti Civil Alap Program pályázatai
 • Esza Kht. pályázatai
 • és még azon nagymágocsi lakosok, akik felajánlják adójuk 1%-át, vagy bármilyen módon segítenek bennünket.

 

Fontos megemlíteni, hogy tagjaink képzése, megfelelő szakmai tudásának fejlesztése is feladataink közé tartozik Egyesületünkből több fő rendelkezik különböző megyei és országos elismerésekkel a jól végzett munkájuk után, és egyesületünk is megkapta a Nagymágocs Nagyközségért emlékérmet.

 

Bővebb betekintést nyerhetnek a  www.polgarorsegnagymagocs.hupont.hu címen.  

 

Vezető: Párkány György

 

Adószám: 18464355-1-06