Szociális Szolgáltató Központ

0

Elindul a Nagymágocsi Szociális Szolgáltató Központ felújítása
A Terület-és Településfejlesztési Operatív Program során Nagymágocs ötvenmillió forint támogatásban részesült.
A napokban kezdetét veszi a Szentesi út 30. szám alatt található Szociális Szolgáltató Központ teljes körű felújítását célzó beruházás, amely magában foglalja a nyílászárók cseréjét, a fűtésrendszer korszerűsítését, a foglalkoztató helyiségek átalakítását, napelemek beszerzését, és a külső hőszigetelést.
Nagymágocs Nagyközség Önkormányzatának célja, hogy az önkormányzat által nyújtott szociális szolgáltatások a jelenkor kihívásainak megfelelő minőségben álljanak rendelkezésre a lakosság számára. Így a nappali idősellátás, a tanyagondnoki szolgáltatás, és a gyermekvédelmi feladatok egyaránt a minőségi feladatellátás mellett újra és újra megújuljon. Fontos célkitűzés még, hogy az energetikai beruházások a kevesebb gáz és áramfogyasztás folytán a hatékony üzemeltetéssel költségmegtakarítása keletkezzen az önkormányzatnak.
Az építészeti beruházásokon túl beszerzésre kerülnek az állami támogatásból a nappali idősellátást szolgáló bútorok is, új asztalok és székek, tálalószekrények, továbbá konyhai eszközök, mint a tároláshoz szükséges állványok, munkaasztalok, kétmedencés mosogató-medence, új csaptelepek, az előírásoknak megfelelő acél tárolóasztalok és faliszekrények, mosogatógép vízlágyító kézülékkel, mosógép, kondenzációs szárítógép, kávé- és teafőző, mikrohullámú sütő, hűtőgépek és hűtőszekrények.
Emellett a feladatellátást célzóan, és a nappali foglalkoztatás minőségének további javítása érdekében ugyancsak pályázati finanszírozásból kerül megvásárlásra házimozi szett nagyfelbontású televízióval a foglalkoztató helyiségbe, projektor, multifunkciós lézernyomtató, és új asztali számítógépek, és hordozható számítógépek a családsegítő központ részére.
Amíg a felújítás tart, a Szociális Szolgáltató Központ szolgáltatásai továbbra is elérhetőek az ideiglenes helyszínen a Mátyás Király u. 26. szám alatt található szolgálati lakás épületében. Telefonon: 06-63-363-014

Share.

Comments are closed.