Pályázó neve NAGYMÁGOCS NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT
Projekt címe Új Piaccsarnok Építése Nagymágocs Településen
Projekt kódja VP6-7.2.1.1-20
Támogatás összege (Ft) 90 320 000 .- HUF
Támogatás mértéke 90%
A projekt megvalósításának kezdete 2021.10.01.
A projekt fizikai befejezésének határideje 2023.07.05.

A projekt tartalmának bemutatása:

 

Nagymágocsi Termelői Piac építése

Helyi termékértékesítést szolgáló piacok infrastrukturális- és eszköz fejlesztése című, VP6-7.2.1.1-20 kódszám pályázaton sikeres pályázati elbírálásban részesült Nagymágocs Nagyközségi Önkormányzat.

Nagymágocson korábban is működött piac a Kossuth utca és a Szentesi út sarkán. A parkolási lehetőség szűkös volt, balesetveszélyes helyzetek alakultak ki.

Kialakítása került egy 94 m2-es és egy 43 m2-es elárusítóhely, női, férfi és mozgáskorlátozott wc, a szükséges kiszolgáló helyiségek, raktárak. A Fedett piac területe nettó 193,97 m2,. Napelemes rendszerrel fűtik, illetve hűtik majd az épületet.

Amellett, hogy elkészült az infrastruktúra, azt is szeretné elérni a településvezetés, hogy a nagymágocsi fiatalok egy kicsit forduljanak el a digitális világtól és adjanak teret az életükben a természetnek is.

A vásárcsarnok a Szentesi út mellett, az önkormányzat és a művelődési ház közötti területen, a Petőfi park egy részén kapott helyet.

A vásárcsarnokban csütörtökön és szombaton lesz piac, de igény szerint más napon is kinyitnak majd. Az őstermelőknek, illetve azoknak, akik a szükséges engedélyek birtokában mezőgazdasági termékeket árusítanak, nem kell helypénzt fizetniük.